U ovom gradu većina stanovnika ima platu 5.700 evra

GS
Foto: Ilustracija

FRIMONT - Novac ne kupuje sreću, ali VoletHab-ovo istraživanje je pokazalo da Frimont ima najveći broj domaćinstava u SAD - čak 80 odsto - sa godišnjim prihodima većim od 75.000 dolara ili 6.250 dolara, odnosno 5.700 evra, mjesečno.

Frimont u Kaliforniji je najsrećniji grad u Sjedinjenim Državama Ili je barem to pokazalo istraživanje ValetHab-a, veb stranice specijalizovane za lične finansije.

Već petu godinu zaredom smatra najsrećnijim gradom u SAD.

Ovaj grad jedošao na prvo mjesto zahvaljujući studiji koja je analizirala podatke u tri glavne oblasti: emocionalno i fizičko blagostanje stanovnika, prihod i zapošljavanje, i zajednica i životna sredina - u 182 najveća američka grada, prenosi Punkufer.hr.

Tačnije, analizirani su podaci kao što su indeks zadovoljstva, prosječna količina sna, bavljenje sportom, očekivani životni vijek, broj razvoda, stopa nezaposlenosti igodišnji prihod.

ValetHab je otkrio da su ljudi u Frimontu izuzetno zadovoljni svojim životima, imaju nisku stopu depresije i dug životni vijek. Osim toga, taj grad ima najnižu stopu razvoda u zemlji.

Zanimljivo je napomenuti da je Kalifornija najzastupljenija američka država na ValetHab-ovoj listi 10 najsrećnijih gradova. Pored Frimonta, na listi su još tri grada u Kaliforniji - San Hoze na trećem mjestu, Ervajn na petom i San Francisko na sedmom mjestu.

10 najsrećnijih gradova u SAD 2024:

1. Frimont, Kalifornija,

2. Overland Park, Kanzas,

3. San Hoze, Kalifornija,

4. Medison, Viskonsin,

5. Ervajn, Kalifornija

6. Honululu, Havaji

7. San Francisko, Kalifornija

8. Pearl Siti, Havaji

9. Kolumbija, Merilend

10. Skotsdejl, Arizona
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana