Rokfeler sakupljao bube i zapisivao svaki susret

Agencije
Rokfeler sakupljao bube i zapisivao svaki susret

Vašington - Milijarder Dejvid Rokfeler, koji je u 101. godini preminuo 20. marta, imao je mnogo neobičnih navika, između ostalog, sakupljao je insekte i zapisivao svaki sastanak.

To je otkrila Ajlin Rokfeler (65), njegova kćerka, koja sa suprugom i sinovima živi na porodičnoj farmi u Vermontu.

Kako kaže, njen otac Dejvid bio je osoba vedrog karaktera. Iako je tokom njenog djetinjstva uglavnom bio odsutan, osjećala je da ih veže posebna vrsta topline i prijateljstva, koja se zadržala do posljednjeg dana.

- Neka od mojih najljepših sjećanja iz djetinjstva u vezi su sa našom vikendicom u koju smo odlazili svakog vikenda. Životinje i priroda bili su dio naših života, a to je uključivalo insekte. Mnogi ne znaju da je mom tati jedan od omiljenih hobija bilo sakupljanje insekata. Kada sam bila mala, koristila sam trenutke boravka na našem imanju da bih mu pomogla u pronalasku buba - prisjeća se Ajlin.

Dejvid Rokfeler imao je veliku kolekciju buba u podrumu imanja. Bube bi utopio u alkohol, potom označio vrstu kojoj pripadaju, datum kada ih je pronašao, te ih uredno smjestio u njegove kutije s bubama.

- Činilo mi se da je tata bio jednako ponosan na svoju kolekciju insekata kao i na svoje šestoro djece - smije se Ajlin.

Ona dodaje da je njen otac bilježio obroke i vina koja je konzumirao u omiljenim restoranima.

- Moj otac zapisao je svaki sastanak u svom životu. Mnogi su mislili da ima izvanserijsko pamćenje, a nisu znali da bi zapisao detalje o osobi s kojom se susreo, mjesto sastanka, temu razgovora. Naslijedila sam njegov veliki adresar s više od 150.000 kontakata. Vjerujem da je riječ o najboljem adresaru na svijetu - rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana