Rad od kuće štedi vrijeme najviše u Kini: 102 minuta dnevno, najmanje u Srbiji 51

Tanjug
Foto: Ilustracija

NjUJORK- Rad od kuće štedi vreme koje bi bilo potrošeno za putovanje na posao u proseku 72 minuta dnevno širom svijeta, najviše u Kini - 102 minuta dnevno, a najmanje u Srbiji - 51 minut, pokazali su rezultati nove studije koju je danas objavio Blumberg.

U SAD je takođe zabilježena relativno niska ušteda od 55 minuta, pokazala je studija koju je ovog mjeseca objavio američki Nacionalni biro za ekonomska istraživanja.

Rad na daljinu širom svijeta uštedio je u prosjeku više od sat vremena dnevno 2021. i 2022. godine.

Tim ekonomista iz Evrope, Meksika i SAD, uključujući Nikolasa Bluma sa Univerziteta Stanford, izračunao je dnevno vrijeme putovanja na posao na osnovu anketa radnika u 27 zemalja u posljednje dvije godine.

Kada se uzmu u obzir oni koji nikada nisu radili na daljinu u tom vremenskom periodu, ekonomisti procjenjuju da je rad od kuće uštedio oko dva sata vremena putovanja po radniku, nedjeljno.

Ekonomisti ocjenjuju da će to biti prepolovljeno nakon što se pandemija završi s obzirom na planove poslodavaca da vrate osoblje na radna mjesta u firmama.

Oko trećina radnika je vrijeme ušteđeno na osnovu rada od kuće iskoristilo za odmor i zabavu, a 11 odsto na njegu, pokazalo je istraživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana