Рад од куће штеди вријеме највише у Кини: 102 минута дневно, најмање у Србији 51

Танјуг
Foto: Илустрација

ЊУЈОРК- Рад од куће штеди време које би било потрошено за путовање на посао у просеку 72 минута дневно широм свијета, највише у Кини - 102 минута дневно, а најмање у Србији - 51 минут, показали су резултати нове студије коју је данас објавио Блумберг.

У САД је такође забиљежена релативно ниска уштеда од 55 минута, показала је студија коју је овог мјесеца објавио амерички Национални биро за економска истраживања.

Рад на даљину широм свијета уштедио је у просјеку више од сат времена дневно 2021. и 2022. године.

Тим економиста из Европе, Мексика и САД, укључујући Николаса Блума са Универзитета Станфорд, израчунао је дневно вријеме путовања на посао на основу анкета радника у 27 земаља у посљедње двије године.

Када се узму у обзир они који никада нису радили на даљину у том временском периоду, економисти процјењују да је рад од куће уштедио око два сата времена путовања по раднику, недјељно.

Економисти оцјењују да ће то бити преполовљено након што се пандемија заврши с обзиром на планове послодаваца да врате особље на радна мјеста у фирмама.

Око трећина радника је вријеме уштеђено на основу рада од куће искористило за одмор и забаву, а 11 одсто на његу, показало је истраживање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана