Papa Franja izgleda bolje uoči uskršnje ned‌jelje

Tanjug
Foto: Arhiva

RIM - Papa Franja, koji je nedavno imao zdravstvene probleme, danas je izgledao bolje, uoči uskršnje ned‌jelje tokom koje ima veliki broj obaveza.

On je danas pročitao u potpunosti unaprijed pripremljene tekstove okupljenim vjernicima, za razliku od prethodnih obraćanja, kada je poruke čitao njegov pomoćnik, prenio je Rojters.    

Papa Franja je ponovo pozvao na mir u Ukrajini i na Bliskom istoku i pozdravio dvojicu muškaraca koji su bili prisutni, jednog Izraelca i jednog Palestinca, rekavši da su oboje izgubili svoje kćerke u ratu između Izraela i Hamasa.    

On ih je opisao kao dva prijatelja "koji se vole i koji su doživjeli isto raspeće".   

Papa Franja je imao bronhitis i grip koji su trajali više od mjesec dana, zbog čega je morao da otkaže neke sastanke i ode u bolnicu u Rimu na ljekarske preglede.    

Zabrinutost oko njegovog zdravstvenog stanja pojavila se ponovo prije tri dana, kada je preskočio propovijed tokom Svete ned‌jelje na Trgu Svetog Petra.   

Papa Franja bi trebalo da obavi brojne službe uoči Uskrsa koji rimokatolici slave u ned‌jelju, uključujući sutrašnji ritual pranja nogu u zatvoru za žene.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana