Najskuplje kirije u Austriji su u Inzbruku

Tanjug
Najskuplje kirije u Austriji su u Inzbruku

BEČ- Analiza kirija u Austriji pokazuje da je najskuplji glavni grad pokrajine Tirol - Inzbruk. U Inzbruku kirija staje 19,30 evra po kvadratnom metru, a, poređenja radi, u Beču "svega" 14,70 evra.

Najjeftinije je u Foitsbergu u pokrajini Štajerskoj gde kirija staje 7,20 evra po kvadratnom metru.

Istraživanje sajta "imovelt" pokazuje da je Insbruk grad najskuplji, zatim sledi Salcburg, pa Dornbirn i Kicbil, te Feldkirh i Bregenc, pa Insbruk okolina.

Na šestom mestu je Kufštajn, a tek sedmi Beč. Potom slede Salcburg okolina i Švac, pa Bludenc i na desetom mestu Medling, gradić pokraj Beča.

Naime, u Salcburgu kirija staje 16,90 evra po kvadratu, a u Dornbirnu i Kicbilu, koji se, takođe, nalaze na zapadu Austrije, 15,70 evra. Zapad Austrije je skup za stanovanje, što dokazuje činjenica da je devet od deset najskupljih opština u Tirolu, Salzburgu i Forarlbergu.

Ko želi povoljnije da stanuje mora odabrati istok Austrije. Tri najjeftinije opštine se nalaze u Štajerskoj. Tako u Murtalu i Foitsbergu kirija staje 7,20 evra po kvadratu. Inače uobičajeno je u Evropi da je stanovanje u glavnim gradovima najskuplje, ali u Beču su kirije za 4,60 evra povoljnije nego u Inzbruku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana