Најскупље кирије у Аустрији су у Инзбруку

Танјуг
Најскупље кирије у Аустрији су у Инзбруку

БЕЧ- Анализа кирија у Аустрији показује да је најскупљи главни град покрајине Тирол - Инзбрук. У Инзбруку кирија стаје 19,30 евра по квадратном метру, а, поређења ради, у Бечу "свега" 14,70 евра.

Најјефтиније је у Фоитсбергу у покрајини Штајерској где кирија стаје 7,20 евра по квадратном метру.

Истраживање сајта "имовелт" показује да је Инсбрук град најскупљи, затим следи Салцбург, па Дорнбирн и Кицбил, те Фелдкирх и Брегенц, па Инсбрук околина.

На шестом месту је Куфштајн, а тек седми Беч. Потом следе Салцбург околина и Швац, па Блуденц и на десетом месту Медлинг, градић покрај Беча.

Наиме, у Салцбургу кирија стаје 16,90 евра по квадрату, а у Дорнбирну и Кицбилу, који се, такође, налазе на западу Аустрије, 15,70 евра. Запад Аустрије је скуп за становање, што доказује чињеница да је девет од десет најскупљих општина у Тиролу, Салзбургу и Форарлбергу.

Ко жели повољније да станује мора одабрати исток Аустрије. Три најјефтиније општине се налазе у Штајерској. Тако у Мурталу и Фоитсбергу кирија стаје 7,20 евра по квадрату. Иначе уобичајено је у Европи да је становање у главним градовима најскупље, али у Бечу су кирије за 4,60 евра повољније него у Инзбруку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана