Na čelu Diznija prva žena u 98-godišnjoj istoriji kompanije

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

NjUJORK- Kompanija "Volt Dizni" je prvi put u svojoj istoriji, dugoj 98 godina, imenovala jednu ženu za predsjednika upravnog odbora američkog giganta u industriji zabave.

Suzan Arnold, koja je već 14 godina član "Diznijevog" borda direktora, naslediće na toj dužnosti Boba Igera krajem ove godine, izveštav britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC).

Ona je ranije bila izvršni direktor u globalnoj investicionoj kompaniji Karlajl. Iger, koji je 2020. godine dao ostavku na mesto generalnog direktora "Diznija" poslije 15 godina na toj funkciji, napustiće kompaniju do kraja ovog meseca.

„Kao nova predsjednica upravnog odbora, radujem se što ću nastaviti da služim dugoročnim interesima ''Diznijevih'' akcionara i tesnoj saradnji sa glavnim izvršnim direktorom Bobom Čapekom koji nadograđuje stoletno nasleđe stvaralačke izvrsnosti i inovativnosti kompanije“, navela je Arnold u saopštenju. Ona je takođe je radila na višim rukovodnim pozicijama u nekim od najvećih američkih kompanija, uključujući Proktor&Gembl i Mekdonalds

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana