На челу Дизнија прва жена у 98-годишњој историји компаније

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЊУЈОРК- Компанија "Волт Дизни" је први пут у својој историји, дугој 98 година, именовала једну жену за предсједника управног одбора америчког гиганта у индустрији забаве.

Сузан Арнолд, која је већ 14 година члан "Дизнијевог" борда директора, наследиће на тој дужности Боба Игера крајем ове године, извештав британски јавни сервис Би-Би-Си (ББЦ).

Она је раније била извршни директор у глобалној инвестиционој компанији Карлајл. Игер, који је 2020. године дао оставку на место генералног директора "Дизнија" послије 15 година на тој функцији, напустиће компанију до краја овог месеца.

„Као нова предсједница управног одбора, радујем се што ћу наставити да служим дугорочним интересима ''Дизнијевих'' акционара и тесној сарадњи са главним извршним директором Бобом Чапеком који надограђује столетно наслеђе стваралачке изврсности и иновативности компаније“, навела је Арнолд у саопштењу. Она је такође је радила на вишим руководним позицијама у неким од највећих америчких компанија, укључујући Проктор&Гембл и Мекдоналдс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана