Melanija Tramp govorila o rasnoj harmoniji

Tanjug
Melanija Tramp govorila o rasnoj harmoniji

VAŠINGTON - Prva dama SAD Melanija Tramp uputila je emotivan apel za jedinstvo među rasama u govoru koji je prenošen uživo iz Bijele kuće na konvenciji Republikanske stranke.

 “Prekinite nasilje i pljačkanje”, rekla je ona dok i dalje traju protesti povodom upotrebe vatrenog oružja u policijskoj akciji u Viskonsinu.

Trampova je pozvala Amerikance da prestanu da prave pretpostavke na osnovu rase i govorila je otvoreno o američkoj istoriji, prenio je Bi-Bi-Si.

Predsjednik Donald Tramp trenutno u anketama zaostaje za protivkandidatom, demokratom Džozefom Bajdenom, uoči predsjedničkih izbora u novembru. Tramp će se obratiti na konvenciji sutra, tokom njenog završnog dana.

Melanija je govorila u bašti Bijele kuće pred manjim brojem ljudi, među kojima je bio i njen suprug.

“Poput svih vas i ja sam razmišljala o rasnim nemirima u našoj zemlji. Surova realnost je da nismo ponosni na dijelove svoje istorije. Ohrabrujem vas da se fokusirate na budućnost dok izvlačimo pouke iz prošlosti”, rekla je ona.

Prva dama je pozvala građane da se “ujedine na građanski način”, kako bi kroz rad mogli da se dostignu standardi američkih ideala.

Ona je izrazila saosjećanje sa Amerikancima koji brinu zbog epidemije virusa korona, od kojeg je u ovoj zemlji preminulo više od 178.000 ljudi.

Konvencija je počela molitvom za Džejkoba Blejka /29/, Afroamerikanca koji je upucan više puta u leđa tokom policijske intervencije u Viskonsinu u nedjelju, 23. avgusta.

Tramp je na “Tviteru” pozvao guvernera te države da angažuje Nacionalnu gardu pošto nemiri i dalje traju poslije pucnjave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana