Mеланија Tрамп говорила о расној хармонији

Taњуг
Mеланија Tрамп говорила о расној хармонији

ВАШИНГТОН - Прва дама САД Меланија Трамп упутила је емотиван апел за јединство међу расама у говору који је преношен уживо из Бијеле куће на конвенцији Републиканске странке.

 “Прекините насиље и пљачкање”, рекла је она док и даље трају протести поводом употребе ватреног оружја у полицијској акцији у Висконсину.

Трампова је позвала Американце да престану да праве претпоставке на основу расе и говорила је отворено о америчкој историји, пренио је Би-Би-Си.

Предсједник Доналд Трамп тренутно у анкетама заостаје за противкандидатом, демократом Џозефом Бајденом, уочи предсједничких избора у новембру. Трамп ће се обратити на конвенцији сутра, током њеног завршног дана.

Меланија је говорила у башти Бијеле куће пред мањим бројем људи, међу којима је био и њен супруг.

“Попут свих вас и ја сам размишљала о расним немирима у нашој земљи. Сурова реалност је да нисмо поносни на дијелове своје историје. Охрабрујем вас да се фокусирате на будућност док извлачимо поуке из прошлости”, рекла је она.

Прва дама је позвала грађане да се “уједине на грађански начин”, како би кроз рад могли да се достигну стандарди америчких идеала.

Она је изразила саосјећање са Американцима који брину због епидемије вируса корона, од којег је у овој земљи преминуло више од 178.000 људи.

Конвенција је почела молитвом за Џејкоба Блејка /29/, Афроамериканца који је упуцан више пута у леђа током полицијске интервенције у Висконсину у недјељу, 23. августа.

Трамп је на “Твитеру” позвао гувернера те државе да ангажује Националну гарду пошто немири и даље трају послије пуцњаве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана