Kina upozorava na prenos omikrona preko pošte

Tanjug
Foto: Agencije

ŠANGAJ- Kineske vlasti su pozvale danas građane da nose maske i rukavice kada otvaraju poštu, posebno onu iz inostranstva, nakon tvrdnje da je prvi slučaj omikron soja otkriven u Pekingu, možda stigao preko paketa iz Kanade.

Kineske vlasti, koje su obećale da će pojačati dezinfekciju pošte koja stiže iz inostranstva, insistiraju na tome da poštansko osoblje koje se bavi time u potpunosti bude vakcinisano, prenosi agencija Rojters. “Smanjite kupovinu robe iz inostranstva ili primanje pošte iz inostranstva", prenijela je kineska državna televizija C CTV sinoć u objavi na društvenim mrežama.

"Obavezno se zastitite tokom primopredaje licem u lice i nosite maske i rukavice; pokušajte da otvorite paket na otvorenom”, dodaje se u toj objavi. Zdravstveni zvančnici su saopštili da je osoba zaražena omikron sojem otvorila paket iz Kanade koji je poslat preko Sjedinjenih Država i Hong Konga, i da se prenos preko paketa “ne može isključiti”. Slične prijedloge o tome kako postupati sa paketima, ne samo onima iz inostranstva, dala je i kineska Nacionalna zdravstvena komisija na svom zvaničnom WeChat nalogu. U Kini je danas potvrđeno 127 novih lokalnih slučajeva korona virusa sa potvrđenim simptomima.

Najnovije mere predostrožnosti dolaze manje od tri nedjelje uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, i u trenutku kada nekoliko kineskih gradova radi na suzbijanju novog talasa zaraze koronavirusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana