Кина упозорава на пренос омикрона преко поште

Танјуг
Foto: Агенције

ШАНГАЈ- Кинеске власти су позвале данас грађане да носе маске и рукавице када отварају пошту, посебно ону из иностранства, након тврдње да је први случај омикрон соја откривен у Пекингу, можда стигао преко пакета из Канаде.

Кинеске власти, које су обећале да ће појачати дезинфекцију поште која стиже из иностранства, инсистирају на томе да поштанско особље које се бави тиме у потпуности буде вакцинисано, преноси агенција Ројтерс. “Смањите куповину робе из иностранства или примање поште из иностранства", пренијела је кинеска државна телевизија Ц ЦТВ синоћ у објави на друштвеним мрежама.

"Обавезно се заститите током примопредаје лицем у лице и носите маске и рукавице; покушајте да отворите пакет на отвореном”, додаје се у тој објави. Здравствени званчници су саопштили да је особа заражена омикрон сојем отворила пакет из Канаде који је послат преко Сједињених Држава и Хонг Конга, и да се пренос преко пакета “не може искључити”. Сличне приједлоге о томе како поступати са пакетима, не само онима из иностранства, дала је и кинеска Национална здравствена комисија на свом званичном WеЦхат налогу. У Кини је данас потврђено 127 нових локалних случајева корона вируса са потврђеним симптомима.

Најновије мере предострожности долазе мање од три недjеље уочи почетка Зимских олимпијских игара у Пекингу, и у тренутку када неколико кинеских градова ради на сузбијању новог таласа заразе коронавирусом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана