Japan:Princ kritikovao medije zbog napada na njegovu kćerku

Tanjug
Foto: GS

TOKIO - Princ Akišino, prvi u redu za japanski tron, osudio je medije u zemlji zbog tretmana njegove najstarije kćerke Mako, optužujući ih da su o njoj govorili "užasne stvari" uoči njenog braka.

Mako se 26. oktobra udala za Keija Komura, koji nije iz kraljevske porodice i koga je upoznala na univerzitetu, i to skoro četiri godine pošto je njihova vjeridba otkazana nakon otkrića o manjem finansijskom sporu u koji je bila uključena njegova majka.

Njih dvoje su se samo na kratko pojavili u javnosti prije nego što su se preselili u Njujork, gde Komuro radi za jednu advokatsku firmu.

Izvještavanje o njihovoj vjeridbi, ispunjeno kritikama, učinilo je da se Mako, koja se odrekla svog kraljevskog statusa kada se udala za Komura, suoči sa jednim oblikom posttraumatskog stresnog poremećaja.

"Ako čitate tabloide, možete videti da tamo ima mnogo stvari koje su izmišljene, iako postoje i neka mišljenja koja bismo trebali poslušati", rekao je Akišsino u neobično iskrenoj ispovijesti na konferenciji za novinare održanoj povodom njegovog 56. rođendana.

"Što se tiče članaka na internetu, takođe ima mnogo komentara, a u nekima od njih se zaista govore strašne stvari", rekao je Akišino govoreći o ulozi medija u kćerkinim problemima mentalnog zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana