Јапан:Принц критиковао медије због напада на његову кћерку

Танјуг
Foto: ГС

ТОКИО - Принц Акишино, први у реду за јапански трон, осудио је медије у земљи због третмана његове најстарије кћерке Мако, оптужујући их да су о њој говорили "ужасне ствари" уочи њеног брака.

Мако се 26. октобра удала за Кеија Комура, који није из краљевске породице и кога је упознала на универзитету, и то скоро четири године пошто је њихова вјеридба отказана након открића о мањем финансијском спору у који је била укључена његова мајка.

Њих двоје су се само на кратко појавили у јавности прије него што су се преселили у Њујорк, где Комуро ради за једну адвокатску фирму.

Извјештавање о њиховој вјеридби, испуњено критикама, учинило је да се Мако, која се одрекла свог краљевског статуса када се удала за Комура, суочи са једним обликом посттрауматског стресног поремећаја.

"Ако читате таблоиде, можете видети да тамо има много ствари које су измишљене, иако постоје и нека мишљења која бисмо требали послушати", рекао је Акишсино у необично искреној исповијести на конференцији за новинаре одржаној поводом његовог 56. рођендана.

"Што се тиче чланака на интернету, такође има много коментара, а у некима од њих се заиста говоре страшне ствари", рекао је Акишино говорећи о улози медија у кћеркиним проблемима менталног здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана