Drama u Americi: Nema vakcina za Djeda Mraza i vilenjake

G.S.
Drama u Americi: Nema vakcina za Djeda Mraza i vilenjake

Plan po kojem je trebalo da ulični Djeda Mrazovi u SAD budu među prvima vakcinisani je odbačen, a predsjedavajući Reda pravih bradatih Djeda Mrazova Rik Ervin razočaran je ovakvom odlukom američkih vlasti.

SAD su planirale da Djeda Mraz i njegovi vilenjaci budu prvi vakcinisani u okviru kampanje za promociju vakcinacije, za koju je izdvojeno 250 miliona dolara, a u kojoj je takođe trebalo da se pojave i poznate ličnosti.

- Ovo je bila naša najveća želja za Božić 2021. i sada se čini da se neće obistiniti - kazao je Ervin za “Volstrit žurnal”.

Ministarstvo zdravlja prvi put je potvrdilo postojanje takvog plana za “Njujork tajms”, a ideju je prvobitno predložio bivši pomoćnik ministra Majkl Kaputo.

Kaputo je u avgustu rekao Ervinu da će vakcina biti odobrena sredinom novembra i da će do Dana zahvalnosti (posljednji novembarski utorak) biti na raspolaganju onima na “prvoj liniji fronta”.

- Ako Vi i Vaše kolege niste od suštinske važnosti, ne znam ko jeste - rekao je Kaputo u telefonskom razgovoru sa Ervinom, koji mu je odgovorio sa: “Ho! Ho! Ho!”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana