Драма у Америци: Нема вакцина за Дједа Мраза и вилењаке

Г.С.
Драма у Америци: Нема вакцина за Дједа Мраза и вилењаке

План по којем је требало да улични Дједа Мразови у САД буду међу првима вакцинисани је одбачен, а предсједавајући Реда правих брадатих Дједа Мразова Рик Ервин разочаран је оваквом одлуком америчких власти.

САД су планирале да Дједа Мраз и његови вилењаци буду први вакцинисани у оквиру кампање за промоцију вакцинације, за коју је издвојено 250 милиона долара, а у којој је такође требало да се појаве и познате личности.

- Ово је била наша највећа жеља за Божић 2021. и сада се чини да се неће обистинити - казао је Ервин за “Волстрит журнал”.

Министарство здравља први пут је потврдило постојање таквог плана за “Њујорк тајмс”, а идеју је првобитно предложио бивши помоћник министра Мајкл Капуто.

Капуто је у августу рекао Ервину да ће вакцина бити одобрена средином новембра и да ће до Дана захвалности (посљедњи новембарски уторак) бити на располагању онима на “првој линији фронта”.

- Ако Ви и Ваше колеге нисте од суштинске важности, не знам ко јесте - рекао је Капуто у телефонском разговору са Ервином, који му је одговорио са: “Хо! Хо! Хо!”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана