Bio je serijski ubica, silovatelj i nekrofil: Pošto su ga pogubili, izvadili su mu mozak kako bi vršili eksperimente

Alo.rs
Bio je serijski ubica, silovatelj i nekrofil: Pošto su ga pogubili, izvadili su mu mozak kako bi vršili eksperimente

Poznati serijski ubica Ted Bandi za života otkrio da je poriv za ubijanjem doživljavao kao “hemijski talas koji mu prostruji mozgom”.

Novi dokumentarac „Amazon Prajma” o serijskom ubici Tedu Bandiju iz SAD otkriva jeziv detalj o tome kako mu je mozak uklonjen nakon što je pogubljen 1989.

Iako je ozloglašeni ubica, silovatelj i nekrofil ovjekovječen na filmu i u literaturi nebrojeno puta, i dalje je misterija kakav ga je to nagon tjerao da počini svoja zlodjela.

Prije nego što je pogubljen u zatvoru na Floridi, Bandi je opisao svoj poriv za ubijanjem kao “hemijski talas koji mu prostruji mozgom” i uporedio ga sa zavisnošću od narkotika. Iz tog razlog su stručnjaci bili vrlo zainteresovani da prouče fiziologiju njegovog mozga, uzevši u obzir ranije studije koje navode povezanost između povreda mozga i sklonosti ka kriminalnim aktivnostima.

Ovaj novi dokumentarac nosi naziv ''Ted Bundy: Falling For A Killer'', a pored ovih detalja proučava i Bandijev odnos sa dugogodišnjom djevojkom Elizabet Kendal i njenom ćerkom Moli, koja je u Bandiju vidjela očinsku figuru.

Kendal je 1981. izdala memoare ''The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy''' u kojima je podelila svoje svjedočenje o intimnoj vezi sa Bandijem, ali se decenijama nije oglašavala, sve do sada.

Kako ističe Triš Vud, rediteljka dokumentarca, ovo je za njih bio trenutak da žene progovore o svom iskustvu sa serijskim ubicom, kao i da bi ubuduće trebalo dati priliku preživjelim žrtvama da podijele svoju priču.

Elizabet Kendal i Ted Bandi su se upoznali u Sijetlu 1968. i bili su zajedno tokom prve polovine 70-ih, što je period tokom kog je Bandi počinio većinu svojih zločina.

Bandi je kidnapovao, silovao i ubio na desetine žena i djevojaka tokom 70-ih godina prošlog vijeka. Vjeruje se da broj njegovih žrtava ide i do 100, međutim, na suđenju je priznao 30 zločina.

Krvoločnog ubicu su mnogi opisali kao lijepog i harizmatičnog muškarca koji se trudio da zadobio simpatije svojih žrtava. Prilazio bi im na javnim mjestima, glumeći da je povređen ili da je predstavnik vlasti, a kada bi uspio da ih izoluje, udario bi ih toljagom u glavu i potom brutalno silovao i ubijao na skrivenim lokacijama.

Nerijetko bi se vraćao na mjesto zločina i silovao beživotna tijela svojih žrtava, sve dok životinje ne bi toliko unakazile tijela da više ne bi bio u mogućnosti da seksualno opšti sa ostacima.

Bandi je odsjekao glave najmanje 12 žena, a neke je sačuvao kao trofej u stanu gde je živio.

Njemu se na teret stavljalo i da je upao u kuće nekolicine žrtava i silovao ih na spavanju.

Dva puta je uspio da pobjegne iz zatvora prije nego što je uhvaćen i pogubljen 1989. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana