Био је серијски убица, силоватељ и некрофил: Пошто су га погубили, извадили су му мозак како би вршили експерименте

Alo.rs
Био је серијски убица, силоватељ и некрофил: Пошто су га погубили, извадили су му мозак како би вршили експерименте

Познати серијски убица Тед Банди за живота открио да је порив за убијањем доживљавао као “хемијски талас који му проструји мозгом”.

Нови документарац „Амазон Прајма” о серијском убици Теду Бандију из САД открива језив детаљ о томе како му је мозак уклоњен након што је погубљен 1989.

Иако је озлоглашени убица, силоватељ и некрофил овјековјечен на филму и у литератури небројено пута, и даље је мистерија какав га је то нагон тјерао да почини своја злодјела.

Прије него што је погубљен у затвору на Флориди, Банди је описао свој порив за убијањем као “хемијски талас који му проструји мозгом” и упоредио га са зависношћу од наркотика. Из тог разлог су стручњаци били врло заинтересовани да проуче физиологију његовог мозга, узевши у обзир раније студије које наводе повезаност између повреда мозга и склоности ка криминалним активностима.

Овај нови документарац носи назив ''Ted Bundy: Falling For A Killer'', а поред ових детаља проучава и Бандијев однос са дугогодишњом дјевојком Елизабет Кендал и њеном ћерком Моли, која је у Бандију видјела очинску фигуру.

Кендал је 1981. издала мемоаре ''The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy''' у којима је поделила своје свjедочење о интимној вези са Бандијем, али се деценијама није оглашавала, све до сада.

Како истиче Триш Вуд, редитељка документарца, ово је за њих био тренутак да жене проговоре о свом искуству са серијским убицом, као и да би убудуће требало дати прилику преживjелим жртвама да подијеле своју причу.

Елизабет Кендал и Тед Банди су се упознали у Сијетлу 1968. и били су заједно током прве половине 70-их, што је период током ког је Банди починио већину својих злочина.

Банди је киднаповао, силовао и убио на десетине жена и дјевојака током 70-их година прошлог вијека. Вјерује се да број његових жртава иде и до 100, међутим, на суђењу је признао 30 злочина.

Крволочног убицу су многи описали као лијепог и харизматичног мушкарца који се трудио да задобио симпатије својих жртава. Прилазио би им на јавним мјестима, глумећи да је повређен или да је представник власти, а када би успио да их изолује, ударио би их тољагом у главу и потом брутално силовао и убијао на скривеним локацијама.

Неријетко би се враћао на мјесто злочина и силовао беживотна тијела својих жртава, све док животиње не би толико унаказиле тијела да више не би био у могућности да сексуално општи са остацима.

Банди је одсјекао главе најмање 12 жена, а неке је сачувао као трофеј у стану где је живио.

Њему се на терет стављало и да је упао у куће неколицине жртава и силовао их на спавању.

Два пута је успио да побјегне из затвора прије него што је ухваћен и погубљен 1989. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана