Baka iz Argentine trenira šest sati dnevno pripremajući se za najtežu trku na svijetu

Anadolija
Foto: Agencije

BUENOS AIRES- Argentinka Alehandra Moreno mjesecima vrijedno trenira pripremajući se za Svjetsko prvenstvo u ultramaratonu, najtežoj trci u svijetu atletike.

Moreno (58) iz Buenos Airesa, majka četiri kćerke, trenira šest sati dnevno. Pored treninga bavi se i obavezama bake, brigom o unucima i pomaganjem kćerkama.

Ona će trčati 246 kilometara u Spartatlonu, najvažnijoj trci u ovoj disciplini. Moreno je rekla da je preokupirana troškovima koje pravi da bi učestvovala na ovim trkama, a ne procesom pripreme za ultramaraton.

"Idem sa zastavom svoje zemlje. Želim vidjeti zastavu svoje zemlje među svim zastavama svijeta. Smatram da bi trebalo biti malo više finansijske podrške zemlje", rekla je Moreno.

Kao predana majka, Moreno ne zanemaruje svoju porodicu dok se priprema za ultramaraton. Bliska je sa kćerkama i na prvom mjestu joj je porodica. Naglasila je da joj je suprug ujedno i menadžer te da je mnogo podržava i ohrabruje.

"U ovim dugim trkama trebaju vam ljudi koji će vam pomoći i u tom smislu moj muž je uz mene od prvog dana. Nikada me nije pustio, uvijek je bio uz mene, uvijek mi je pomagao", objasnila je Moreno.

Spartalon pripada kategoriji posebno teških ultramaratona, neki kažu i najtežih, zbog teškog i neravnog terena kojim se trči. Tradicionalno se održava u Grčkoj, na relaciji od Atine do Sparte trkači prelaze 246 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana