Бака из Аргентине тренира шест сати дневно припремајући се за најтежу трку на свијету

Анадолија
Foto: Агенције

БУЕНОС АИРЕС- Аргентинка Алехандра Морено мјесецима вриједно тренира припремајући се за Свјетско првенство у ултрамаратону, најтежој трци у свијету атлетике.

Морено (58) из Буенос Аиреса, мајка четири кћерке, тренира шест сати дневно. Поред тренинга бави се и обавезама баке, бригом о унуцима и помагањем кћеркама.

Она ће трчати 246 километара у Спартатлону, најважнијој трци у овој дисциплини. Морено је рекла да је преокупирана трошковима које прави да би учествовала на овим тркама, а не процесом припреме за ултрамаратон.

"Идем са заставом своје земље. Желим видјети заставу своје земље међу свим заставама свијета. Сматрам да би требало бити мало више финансијске подршке земље", рекла је Морено.

Као предана мајка, Морено не занемарује своју породицу док се припрема за ултрамаратон. Блиска је са кћеркама и на првом мјесту јој је породица. Нагласила је да јој је супруг уједно и менаџер те да је много подржава и охрабрује.

"У овим дугим тркама требају вам људи који ће вам помоћи и у том смислу мој муж је уз мене од првог дана. Никада ме није пустио, увијек је био уз мене, увијек ми је помагао", објаснила је Морено.

Спарталон припада категорији посебно тешких ултрамаратона, неки кажу и најтежих, због тешког и неравног терена којим се трчи. Традиционално се одржава у Грчкој, на релацији од Атине до Спарте тркачи прелазе 246 километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана