Ako kod kuće imate neku od ovih igračaka, vi ste bogat čovjek

Agencije
Ako kod kuće imate neku od ovih igračaka, vi ste bogat čovjek

Vrijeme je da provjerite svoje stare Pokemon karte ili prekopate kutije po tavanu, jer mnoge igračke, knjige i predmeti s kojima ste se nekada igrali danas vrijede pravo malo bogatstvo.

"Biznis insajder" je sastavio listu stvari iz devedesetih koje bi mogle da napune vaš novčanik, pa je pravo vrijeme da provjerite da li posjedujete i vi jednu od njih.

Knjige o Hariju Poteru

Prva izdanja čarobnjačkog serijala iz devedesetih mogla bi da vam donesu mnogo novca. Tome svjedoči i prodaja rijetkog primjerka prve knjige "Hari Poter i Kamen mudrosti" za 46.000 funti koja je prije neki dan obavljena u Velikoj Britaniji.

Barbi lutke

Postoji nekoliko kolekcionarskih Barbi lutaka iz devedesetih koje se danas na Ibeju mogu pronaći i za više od 1.000 evra. Takođe i Barbi kuće i namještaj su na cijeni.

Originalni "Furby"

" Furby " je interaktivna plišana igračka koju je htio da ima svaki klinac devedesetih, a koji je i tada imao ozbiljno visoku cijenu. Rijetki primjerak ove igračke bio je prodat za 800 dolara.

Rietke Pokemon karte

U zavisnosti od vrste karte i njenoga stanja, za njih biste mogli da dobijete i do 1.000 dolara. Retki primerak "Pikachu Illustrator " karte 2017. godine je prodat za vrtoglavih 54.970 dolara, iako je vlasnik za istu karticu tražio 100.000 dolara. Kartica "Charizard" iz 1999. godine takođe bi mogla da vredi i više od 11.000 dolara.

Super Mario Bros 3 igrice za Nintendo

Izuzetno retka kopija Super Mario Bros 3 za Nintendo prodata je za 30.000 dolara, prenosi index.hr. Iako se većina primjeraka igre prodaje za oko 30 dolara, ovo izdanje je vrijedelo mnogo više zbog činjenice što je bila originalna i nije dolazila u paketu s Nintendom.

Yu-Go-Oh karte

Sa Yu-Gi-Oh! kartama je slična situacija kao s Pokemonima. "Blue-Eyes Ultimate Dragon " karta se prodavala za nevjerovatnih 400.000 dolara, dok su ostale popularne prodate za oko 700 dolara.

Tamagotchi

Iako je većina Tamagotchija bezvrijedna, postoje rijetka izdanja poput "Tamagotchi Ocean" i "Yasashi Blue " koje vrijede stotine dolara.

Moj mali Poni

Pojedinačne figurice i nisu toliko na cijeni, koliko su cijeli kompleti ovih slatkih ponija, čija je vrijednost više od sto dolara. Rijetke verzije sa kraja osamdesetih su prodate i za više od 1.000 dolara.

Nintendo Game Boy

Probajte negdje po starim kutijama da iskopate vaš stari "Game Boy " jer im cijena dostiže i više od 300 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana