Ако код куће имате неку од ових играчака, ви сте богат човјек

Агенције
Ако код куће имате неку од ових играчака, ви сте богат човјек

Вријеме је да провјерите своје старе Покемон карте или прекопате кутије по тавану, јер многе играчке, књиге и предмети с којима сте се некада играли данас вриједе право мало богатство.

"Бизнис инсајдер" је саставио листу ствари из деведесетих које би могле да напуне ваш новчаник, па је право вријеме да провјерите да ли посједујете и ви једну од њих.

Књиге о Харију Потеру

Прва издања чаробњачког серијала из деведесетих могла би да вам донесу много новца. Томе свједочи и продаја ријетког примјерка прве књиге "Хари Потер и Камен мудрости" за 46.000 фунти која је прије неки дан обављена у Великој Британији.

Барби лутке

Постоји неколико колекционарских Барби лутака из деведесетих које се данас на Ибеју могу пронаћи и за више од 1.000 евра. Такође и Барби куће и намјештај су на цијени.

Оригинални "Furby"

" Furby " је интерактивна плишана играчка коју је хтио да има сваки клинац деведесетих, а који је и тада имао озбиљно високу цијену. Ријетки примјерак ове играчке био је продат за 800 долара.

Риетке Покемон карте

У зависности од врсте карте и њенога стања, за њих бисте могли да добијете и до 1.000 долара. Ретки примерак "Pikachu Illustrator " карте 2017. године је продат за вртоглавих 54.970 долара, иако је власник за исту картицу тражио 100.000 долара. Картица "Charizard" из 1999. године такође би могла да вреди и више од 11.000 долара.

Супер Марио Брос 3 игрице за Нинтендо

Изузетно ретка копија Супер Марио Брос 3 за Нинтендо продата је за 30.000 долара, преноси index.hr. Иако се већина примjерака игре продаје за око 30 долара, ово издање је вриједело много више због чињенице што је била оригинална и није долазила у пакету с Нинтендом.

Yu-Go-Oh карте

Са Yu-Gi-Oh! картама је слична ситуација као с Покемонима. "Blue-Eyes Ultimate Dragon " карта се продавала за невjероватних 400.000 долара, док су остале популарне продате за око 700 долара.

Tamagotchi

Иако је већина Tamagotchiја безвриједна, постоје ријетка издања попут "Tamagotchi Ocean" и "Yasashi Blue " које вриједе стотине долара.

Мој мали Пони

Појединачне фигурице и нису толико на цијени, колико су цијели комплети ових слатких понија, чија је вриједност више од сто долара. Ријетке верзије са краја осамдесетих су продате и за више од 1.000 долара.

Нинтендо Game Boy

Пробајте негдjе по старим кутијама да ископате ваш стари "Game Boy " јер им цијена достиже и више од 300 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана