Šmit: Ne igrajte taktičke igre

GS
Šmit: Ne igrajte taktičke igre

SARAJEVO - Kristijan Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika, izjavio je danas u Sarajevu da je najbolje kada lokalni organi preuzmu odgovornost koju imaju i poštuju standarde OEBS o izborima, te političarima poručio da “ne igraju taktičke igre”.

Šmit je to rekao odgovarajući na pitanje o eventualnom usvajanju izmjena Izbornog zakona, kako je to najavljeno iz stranaka koje čine vlast na nivou BiH.

Citirajući nemačkog mislioca da “nema ništa bolje nego da nešto uradite sami”. Šmit je rekao da lokalni organi treba da preuzmu odgovornost i svojim aktivnostima ispoštuje standard koji se očekuje u izborima, koje je potvrdio i OEBS.

-A ako ne postignu dogovor, ja se držim svojih izmjena koje sam donio. Mogu reći političarima da ne igraju taktičke igre - rekao je Šmit na konferenciji za novinare.

Dodao je da lokalni organi „treba da sprovedu osnove koje je on ugradio u izmijenjeni Izborni zakon BiH da bi glasači imali puno povjerenje“.

-Nema puno vremena jer se moraju organizovati izbori i završiti sve pripreme za ove i naredne izbore - rekao je Šmit.

Na pitanje kako će reagovati na odluke Skupštine Republike Srpske, koja na dnevnom redu ima donošenje svog izbornog zakona, Šmit je rekao da treba sačekati ishod te sjednice, preneli su sarajevski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana