Шмит: Не играјте тактичке игре

ГС
Шмит: Не играјте тактичке игре

САРАЈЕВО - Кристијан Шмит, који у Републици Српској није признат за високог представника, изјавио је данас у Сарајеву да је најбоље када локални органи преузму одговорност коју имају и поштују стандарде ОЕБС о изборима, те политичарима поручио да “не играју тактичке игре”.

Шмит је то рекао одговарајући на питање о евентуалном усвајању измјена Изборног закона, како је то најављено из странака које чине власт на нивоу БиХ.

Цитирајући немачког мислиоца да “нема ништа боље него да нешто урадите сами”. Шмит је рекао да локални органи треба да преузму одговорност и својим активностима испоштује стандард који се очекује у изборима, које је потврдио и ОЕБС.

-А ако не постигну договор, ја се држим својих измјена које сам донио. Могу рећи политичарима да не играју тактичке игре - рекао је Шмит на конференцији за новинаре.

Додао је да локални органи „треба да спроведу основе које је он уградио у измијењени Изборни закон БиХ да би гласачи имали пуно повјерење“.

-Нема пуно времена јер се морају организовати избори и завршити све припреме за ове и наредне изборе - рекао је Шмит.

На питање како ће реаговати на одлуке Скупштине Републике Српске, која на дневном реду има доношење свог изборног закона, Шмит је рекао да треба сачекати исход те сједнице, пренели су сарајевски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана