Predstavnički dom o ukidanju akciza 5. oktobra

Marijana Miljić
Predstavnički dom o ukidanju akciza 5. oktobra

BANjALUKA - Kolegijum Predstavničkog doma Parlamenta BiH zakazao je za 5. oktobar redovnu sjednicu tog doma, sa jednom tačkom dnevnog reda - izmjene Zakona o akcizama, kojim je predviđeno jeftinije gorivo i do 40 feninga po litri, potvrdio je "Glasu Srpske" predsjedavajući doma Nebojša Radmanović.

Komisija za usaglašavanje teksta izmjena Zakona o akcizama u BiH, koji je u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta BiH usvojen u različitom tekstu, postigla je prije 15 dana saglasnost za to zakonsko rješenje na način da akcize na gorivo budu ukinute na šest mjeseci uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović sazvao je za 4. oktobar hitnu sjednicu ovog doma na čijem dnevnom redu je izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o PDV i Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH.

Zahtjev za zakazivanje hitne sjednice uputili su delegati Doma naroda Denis Bećirović, Asim Sarajlić, Munib Jusufović, Zlatko Miletić i Mladen Bosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana