Pojačane mjere zaštite glavnog tužioca BiH i njene porodice

Srna
Pojačane mjere zaštite glavnog tužioca BiH i njene porodice

SARAJEVO - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić rekao je da je ova bezbjednosna agencija podigla nivo zaštite glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice nakon što su dobili prijetnje putem društvenih mreža.

- Prijetnje upućene Tadićevoj i njenoj porodici putem društvenih mreža analiziraju nadležne policijske agencije i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH - rekao je Vilić.

Vilić je istakao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela dodatno podigla nivo bezbjednosti štićene osobe i njene porodice.
- Podignute mjere i radnje ostaće na snazi do daljeg - naglasio je Vilić.
On je rekao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u stalnom kontaktu sa Ministarstvom bezbjednosti u Savjetu ministara, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom i nadležnim policijskim agencijama koje su uključene u ovaj slučaj i rade na ovom predmetu.

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio je danas u Sarajevu da je Tadićeva dobila ozbiljne prijetnje po život, zbog čega je od  Vilića tražio da pojača njenu zaštitu.

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je da je od glavnog tužioca obaviješten da su njoj i njenom sinu upućene prijetnje koje ugrožavaju njihovu bezbjednost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana