Појачане мјере заштите главног тужиоца БиХ и њене породице

Срна
Појачане мјере заштите главног тужиоца БиХ и њене породице

САРАЈЕВО - Директор Дирекције за координацију полицијских тијела Мирсад Вилић рекао је да је ова безбједносна агенција подигла ниво заштите главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордане Тадић и њене породице након што су добили пријетње путем друштвених мрежа.

- Пријетње упућене Тадићевој и њеној породици путем друштвених мрежа анализирају надлежне полицијске агенције и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ - рекао је Вилић.

Вилић је истакао да је Дирекција за координацију полицијских тијела додатно подигла ниво безбједности штићене особе и њене породице.
- Подигнуте мјере и радње остаће на снази до даљег - нагласио је Вилић.
Он је рекао да је Дирекција за координацију полицијских тијела у сталном контакту са Министарством безбједности у Савјету министара, Обавјештајно-безбједносном агенцијом и надлежним полицијским агенцијама које су укључене у овај случај и раде на овом предмету.

Министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић потврдио је данас у Сарајеву да је Тадићева добила озбиљне пријетње по живот, због чега је од  Вилића тражио да појача њену заштиту.

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Милан Тегелтија изјавио је да је од главног тужиоца обавијештен да су њој и њеном сину упућене пријетње које угрожавају њихову безбједност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана