Počela sjednica Narodne skupštine, poslanici razmatraju proglašenje vanrednog stanja FOTO

GS
Poslanici razmatraju prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske
Foto: NSRS | Poslanici razmatraju prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske

BANjALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj, na zahtjev Vlade Srpske, poslanici razmatraju prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske počela je u Banskom dvoru u Banjaluci.

Poslanici su usvojili dnevni red, a „Glas Srpske“ saznaje da je prisutan 61 od 83 poslanika.

Dvanaesta posebna sjednica održava se u Banskom dvoru u Banjaluci da bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom korona bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je juče da će sjednica biti zatvorena za javnost, te da će, u skladu skupštinskim Poslovnikom, po njenom okončanju, svim medijima biti dostavljeno saopštenje.

Medijima će biti dostavljene i fotografije i video-snimak početka sjednice, zbog posebnih okolnosti u kojima se ona održava i smanjenja broja učesnika zasjedanja.

Kolegijum je usvojio i zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada neće biti obraćanja gostiju.

Sjednici prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Radovan Višković i ministri u Vladi Srpske.

Stolice u sali su raspoređene tako da je između njih obezbijeđeno preporučeno rastojanje s ciljem smanjenja rizika od prenošenja virusa korona.
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će učesnici posebne sjednice parlamenta biti zaštićeni koliko je to moguće u ovom trenutku iako postoji svijest da veliki broj ljudi na jednom mjestu nosi rizik.

Opozicione stranke, PDP i SDS juče su saopštile da nisu za uvođenje vanrednih mjera, kao ni za to da sjednica bude zatvorena i nisu podržali dnevni red, dok neki od njih ne prisustvuju sjednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana