Pavić: Mektić predstavlja opasnost za Srbe s obje strane Drine

Srna
Pavić: Mektić predstavlja opasnost za Srbe s obje strane Drine

Beograd - Analitičar Aleksandar Pavić ocijenio je da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić "predstavlja opasnost za Srbe sa obje strane Drine, jer ih, kao nominalni Srbin, bukvalno kleveće na način na koji to rade njihovi najljući neprijatelji".

"Mektić je u intervjuu objavljenom 10. februara za zatrebački 'Večernji list' prvo povukao paralelu između Srebrenice i Holokausta, a zatim izjavio da, s tim u vezi, Srbi moraju da prođu 'katarzu'. Njegove potonje nemušte demantije, uz pomoć tonskog zapisa, sa lakoćom je pobio novinar koji ga je intervjuisao", istakao je Pavić.


On je ocijenio da "poistovetiti narod - koji je ne samo bio žrtva istinskog genocida, već i četiri puta u prošlom veku žrtva nemačke agresije /Prvi i Drugi svetski rat, 1991. i jednostrano priznanje secesije Slovenije i Hrvatske, i 1999. i učestvovanje u NATO agresiji na SRJ i širenje laži o 'genocidu nad kosovskim Albancima' od strane srpskih snaga/ - sa tim istim agresorom je jednostavno neoprostivo".

"Ili Mektić sebe možda smatra većim autoritetom za to pitanje od direktora centra 'Simon Vizental' Efraima Zurofa, koji je jasno rekao da je svako poređenje Srebrenice sa Holokaustom 'apsurdno', da je 'strašno praviti takva poređenja' i da 'ono što se tamo /u Srebrenici/ desilo nije opis ili definicija genocida', već 'da je odluka da se to nazove genocidom doneta iz političkih razloga'", naveo je Pavić u autorskom tekstu za portal "Sve o Srpskoj".

On smatra da je Mektić u svakom slučaju koristan za agresivnu i ratobornu ideju o unitarnoj BiH pod bosansko-muslimanskom dominacijom, a u najgorem slučaju - on sve to radi svjesno, ili iz ubjeđenja, ili zato što je nečim ucijenjen.

"S obzirom da je izborna godina, Mektić je izuzetno opasan ne samo za Srpsku i Srbe već i za svoj SDS, koji se, uzgred, nije odmah ogradio od njega, a morao je, ako se ne slaže s njegovim skandaloznim istupom. Jer, pitanje koje će neminovno biti tema predizborne kampanje je - da li to SDS, ako kojim slučajem osvoji vlast, planira da, po Mektićevoj matrici, prizna nepostojeći genocid u Srebrenici, nametne trajnu hipoteku 'genocidnosti' Republici Srpskoj, neutralizuje Srbiju kao novog/starog 'agresora' /ovog puta uz navodnu pomoć 'maligne' Rusije/ i na taj način izdejstvuje konačno utapanje Srpske u unitarizovanu BiH", ističe Pavić u tekstu pod naslovom "Dragan Mektić predstavlja opasnost za Srbe sa obe strane Drine".

On je naglasio da je "Mektić, šef /inače nedejtonskog/ ministarstva za bezbednost BiH" u relativno kratkom vremenskom periodu uspio da izbije u sam vrh liste kandidata za najkorisnijeg za stvaranje unitarne, nedejtonske i, zašto ne reći, antisrpske BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana