Još nije primljen zahtjev SNSD-a za ocjenu ustavnosti odluke CIK-a

Srna
Još nije primljen zahtjev SNSD-a za ocjenu ustavnosti odluke CIK-a

SARAJEVO - Ustavni sud BiH još nije primio zahtjev SNSD-a za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke Centralne izborne komisije /CIK/ BiH o odgađanju lokalnih izbora za 15. novembar, potvrdio je Srni registrar ovog suda Zvonko Mijan.

 

"Do ovog razgovara ne mogu reći da li je zahtjev primljen u pisarnici ili poštom. U svakom slučaju nije obrađeno i protokolisano, dakle, u ovom momentu ne mogu potvrditi da je primljeno", rekao je Mijan.

SNSD je juče zvanično uputio Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke CIK-a BiH da izbori budu odgođeni za 15. novembar.

"Očekujemo da će zahtjev biti razmatran na prvoj sjednici Ustavnog suda i da će to biti riješeno u najkraćem mogućem roku. U potpunosti smo uvjereni da smo Ustavnom sudu uputili valjanu argumentaciju da je ta odluka donesena u suprotnosti sa važećim zakonima", rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević novinarima u Banjaluci.

On je pojasnio da je CIK imao mogućnost da izbore odgodi u određenoj izbornoj jedinici, i to maksimalno za 30 dana. Lokalni izbori u BiH bili su zakazani za 4. oktobar, ali ih je CIK odgodio za 15. novembar.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana