Gašić: Cilj izgradnje ski-centra na Manjači - proširenje turističke ponude

Srna
Gašić: Cilj izgradnje ski-centra na Manjači - proširenje turističke ponude

BANjALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je plan o izgradnji ski-centra na Manjači kod Banjaluke pozitivna priča koja ima za cilj proširenje turističke ponude tog grada i regije.

"Ni Vlada Republike Srpske ni bilo koji investitor nikada se ne bi bi upuštali u bilo kakve investicije prije nego što se ne procijeni opravdanost i mogućnosti tog projekta. I ovaj projekat će biti sagledan sa svih aspekata, biće procijenjena vrijednost ulaganja, kao i dobrobiti koje može donijeti", rekla je Gašićeva za ATV.

Ona je izrazila uvjerenje da će svaki korak koji bude napravljen prethodno biti dobro isplaniran.

"Nikada ne može biti na odmet da proširimo turističku ponudu i da turistima obezbijedimo nova mjesta koja će da posjete, naročito kada imamo prirodne preduslove da napravimo skijalište", rekla je Gašićeva.

Govoreći o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Srpskoj, Gašićeva je izrazila zadovoljsto pokazateljima koji ukazuju da je sezona više nego odlična.

"U prvih šest mjeseci ove godine zabilježili smo više od 193.000 posjeta, te 470.000 noćenja. Nadamo se da ćemo uspjeti i da premašimo brojke iz 2019. godine, koja je bila zaista odlična u turističkom smislu", rekla je Gašićeva.

Ona je navela da su najtraženije destinacije u Srpskoj planine, rijeke i jezera i duge destinacije koje obiluju prirodnim bogatstvima.

Gašićeva je izrazila zadovoljstvo i velikom potražnjom građana za turističkim vaučerima, navodeći da je iskorišteno više od 5.800 vaučera.

"Poseban značaj ovih vaučera je što smo uspjeli da domaće turiste zainteresujemo za domaće turističke destinacije, te da uvide da imamo prirodna bogatstva koje treba iskoristiti", rekla je Gašićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana