Dvojica Pakistanaca ubijeni u sukobu migranata u Bihaću, najmanje 18 povrijeđenih

GS
Foto: Kliks

BIHAĆ – Dvojica Pakistanaca su ubijeni, deset osoba teško, a osam lakše povrijeđeno u sukobu između dvije veće grupe migranata, sinoć oko 22 časa u blizini naselja u Žegaru u Bihaću.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP-a USK) Ae Šiljdedić rekao je za sarajevski portal Kliks da je jedna mještanka prijavila ovaj incident.

Precizirao je da se sukob desio iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gdje migranti imaju "divlje" šatorsko naselje koje im je prelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj.

- Odmah po dojavi naše policijske patrole izašle su na mjesto događaja i u tom trenutku je zatečeno između 70 i 80 migranata koji su iznosili i povrijeđene. Radi se o sukobu grupe migranata iz Avganisatana i Pakistana. Svi povrijeđeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat, tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konsultaciji s tužiocem potvrđeno je da se radi o krivičnom djelu ubistvo - kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je kazao da će policija raditi na uviđaju, ali da istragu dodatno otežava pretpostavka da su migranti koji su učestvovali u sukobu vjerovatno pobjegli putem šume koja je u blizini.

- Sada ćemo najvjerovatnije trebati pretraživati taj teren i vršiti potragu kako bismo ih sve pronašli. Mjesto na kojem su se sukobili nije naseljeno, riječ je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti – naglasio je Šiljdedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana