Bajden zabrinut: Ne želi invaziju

SRNA
Bajden zabrinut: Ne želi invaziju

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden ponovio je danas u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom zabrinutost Sjedinjenih Država zbog invazije na Rafu, gdje se sklonilo više od milion civila iz drugih dijelova Pojasa Gaze.

Bajden je zatražio hitno otvaranje prelaza Kerem Šalom ka Pojasu Gaze kako bi humanitarna pomoć mogla da stiže u tu palestinsku enklavu.

Američki predsjednik je rekao da vjeruje da je postizanje prekida vatre sa Hamasom najbolji način da se zaštite životi izraelskih talaca u Gazi, prenio je AP pozivajući se na neimenovanog portparola Bijele kuće.

Razgovor je vođen nekoliko sati prije nego što će Bajden ugostiti jordanskog kralja Abdulaha Drugog na privatnom ručku u Bijeloj kući.

Netanijahu je juče odbacio međunarodni pritisak da zaustavi rat u Gazi, poručivši da će Izrael ostati sam, ako bude primoran na to.

"Prenio sam svjetskim liderima da nikakav pritisak i odluka bilo kog međunarodnog foruma neće spriječiti Izrael da se brani", rekao je Netanijahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana