Zaplijenjeno 134 automobila "Fijat" zbog naljepnica

SRNA
Zaplijenjeno 134 automobila "Fijat" zbog naljepnica

MILANO - Italijanska fiskalna policija zaplijenila je 134 automobila marke "Fijat" uvezenih iz Maroka jer bi naljepnica sa bojama italijanske zastave na njihovim vratima mogla da bude pogrešno protumačena kao naznaka njihovog porijekla, saopštio je portparol kompanije "Stelantis".

Portparol je potvrdio izvještaj lokalnih medija da su privremeno zaplijenjeni primjerci modela "topolino", koje proizvodi "Fijat" u okviru "Stelantisa", u italijanskoj luci Livorno po dolasku iz sjevernoafričke zemlje u kojoj su napravljeni.

"Jedina svrha naljepnice je da ukaže na preduzetničko porijeklo proizvoda", rekao je portparol i dodao da poslovna grupa vjeruje da je postupila u skladu sa pravilima.

On je rekao da je dizajn novog "topolina", istorijskog "Fijatovog" modela od 1936. godine, osmislio i razvio tim u "Fijatovom" evropskom centru, koji je dio grupacije "Stelantis Evropa". Portparol je naglasio da je riječ o italijanskoj kompaniji.

Odluka da se novi "topolino" proizvodi u Maroku bila je poznata od kada je novi model najavljen.

"U svakom slučaju, radi rješavanja bilo kakvih problema, odlučeno je da se interveniše na vozilima uklanjanjem malih naljepnica, uz zeleno svjetlo od nadležnih", rekao je portparol.

Italijanska Vlada i "Stelantis" mjesecima su u sporu zbog poslovnih poteza automobilske grupacije. Zvanični Rim insistira da automobili koji se prodaju kao italijanski proizvodi treba da se proizvode u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana