Заплијењено 134 аутомобила "Фијат" због наљепница

СРНА
Заплијењено 134 аутомобила "Фијат" због наљепница

МИЛАНО - Италијанска фискална полиција заплијенила је 134 аутомобила марке "Фијат" увезених из Марока јер би наљепница са бојама италијанске заставе на њиховим вратима могла да буде погрешно протумачена као назнака њиховог поријекла, саопштио је портпарол компаније "Стелантис".

Портпарол је потврдио извјештај локалних медија да су привремено заплијењени примјерци модела "тополино", које производи "Фијат" у оквиру "Стелантиса", у италијанској луци Ливорно по доласку из сјеверноафричке земље у којој су направљени.

"Једина сврха наљепнице је да укаже на предузетничко поријекло производа", рекао је портпарол и додао да пословна група вјерује да је поступила у складу са правилима.

Он је рекао да је дизајн новог "тополина", историјског "Фијатовог" модела од 1936. године, осмислио и развио тим у "Фијатовом" европском центру, који је дио групације "Стелантис Европа". Портпарол је нагласио да је ријеч о италијанској компанији.

Одлука да се нови "тополино" производи у Мароку била је позната од када је нови модел најављен.

"У сваком случају, ради рјешавања било каквих проблема, одлучено је да се интервенише на возилима уклањањем малих наљепница, уз зелено свјетло од надлежних", рекао је портпарол.

Италијанска Влада и "Стелантис" мјесецима су у спору због пословних потеза аутомобилске групације. Званични Рим инсистира да аутомобили који се продају као италијански производи треба да се производе у земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана