Zelenski: Oružane snage Ukrajine odbile ruski juriš na Časov Jar

Tanjug
Foto: X.com

KIJEV - Oružane snage Ukrajine odbile su ruski juriš na Časov Jar i uništile više od 20 jedinica oklopne tehnike neprijatelja, izjavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u večernjem video obraćanju.

"Ne zaboravljamo ni na druge pravce bitaka, osim Harkova: Kramatorsk, Pokrovski, Kurakovo, južni pravci - gdje god je teško, naše snage daju dostojan otpor okupatoru. Posebno se zahvaljujem momcima koji su odbili ruski napad na Časov Jar. Naši vojnici su uništili više od 20 jedinica oklopnih vozila okupatora. Bravo momci", poručio je Zelenski.

On je podsjetio da se danas obilježava 80. godišnjica deportacije krimskotatarskog naroda.

"Danas, obilježavajući sjećanje na žrtve deportacije krimskih Tatara i osuđujući rusku zloupotrebu Krima, osjećamo, znamo, da rusko zlo nije i neće biti svemoćno. Okupatorovo vrijeme na našoj zemlji je ograničeno, a njegovo protjerivanje je neizbježno i zavisi od toga kako se svi opiremo, kako svi težimo da ujedinimo svijet, i kako je sam svijet postavljen da štiti čovječanstvo i život", poručio je predsjednik Ukrajine.

On je naveo da je ruska okupacija Krima 2014. bila zapravo test odlučnosti za sve u svijetu.

"Tada nije bilo prave reakcije i (ruski predsjednik Vladimir) Putin je odlučio da bi mogao da učini više zla nekažnjeno, a 24. februar je ovo okončao otporom svih Ukrajinaca, cijelog našeg naroda... Boreći se za Ukrajinu, radeći za Ukrajinu, došli smo do takvog nivoa da se rusko zlo neće sakriti od naših pravednih odgovora ni na sopstvenoj teritoriji", istakao je ukrajinski lider, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana