Зеленски: Оружане снаге Украјине одбиле руски јуриш на Часов Јар

Tanjug
Foto: X.com

КИЈЕВ - Оружане снаге Украјине одбиле су руски јуриш на Часов Јар и уништиле више од 20 јединица оклопне технике непријатеља, изјавио је предсједник Украјине Володимир Зеленски у вечерњем видео обраћању.

"Не заборављамо ни на друге правце битака, осим Харкова: Краматорск, Покровски, Кураково, јужни правци - гдје год је тешко, наше снаге дају достојан отпор окупатору. Посебно се захваљујем момцима који су одбили руски напад на Часов Јар. Наши војници су уништили више од 20 јединица оклопних возила окупатора. Браво момци", поручио је Зеленски.

Он је подсјетио да се данас обиљежава 80. годишњица депортације кримскотатарског народа.

"Данас, обиљежавајући сјећање на жртве депортације кримских Татара и осуђујући руску злоупотребу Крима, осјећамо, знамо, да руско зло није и неће бити свемоћно. Окупаторово вријеме на нашој земљи је ограничено, а његово протјеривање је неизбјежно и зависи од тога како се сви опиремо, како сви тежимо да ујединимо свијет, и како је сам свијет постављен да штити човјечанство и живот", поручио је предсједник Украјине.

Он је навео да је руска окупација Крима 2014. била заправо тест одлучности за све у свијету.

"Тада није било праве реакције и (руски предсједник Владимир) Путин је одлучио да би могао да учини више зла некажњено, а 24. фебруар је ово окончао отпором свих Украјинаца, цијелог нашег народа... Борећи се за Украјину, радећи за Украјину, дошли смо до таквог нивоа да се руско зло неће сакрити од наших праведних одговора ни на сопственој територији", истакао је украјински лидер, преноси Tanjug.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана