Medvedev: Moguće proširenje “sanitarne zone” do granice sa Poljskom

Srna
Medvedev: Moguće proširenje “sanitarne zone” do granice sa Poljskom

MOSKVA - Nije isključeno proširenje ruske “sanitarne zone” na ukrajinsko-poljsku granicu ako Kijev dobije rakete dugog dometa, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Komentarišući planove NATO-a da Kijev snabdijeva raketama dugog dometa, Medvedev je rekao da “glupi” zapadni stratezi žele da Rusija kontroliše skoro cijelu Ukrajinu.

“Ako se ovako nastavi, zagarantovana žsanitarna zonaž biće negđe na granici sa Poljskom, ili već u samoj Poljskoj, što je prilično opasno”, napisao je Medvedev na svom “Telegram” kanalu i dodao da Ukrajina neće moći da gađa objekte u Rusiji nakon uspostavljanja “sanitarne zone”.

On je dodao da bezbjednost Rusije neće biti zagarantovana ovom zonom bezbjednosti čak i ako Kijev potpiše dokumente za okončanje sukoba.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ranije je govorio o mogućem uspostavljanju “sanitarnih zona” na današnjim teritorijama pod kontrolom kijevskog režima, preko koje neprijatelj neće moći da koristi svoje oružje, prije svega, naravno, strane proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana