Banjalučka „Šupara“ odlazi u istoriju

GS
Banjalučka „Šupara“ odlazi u istoriju

BANjALUKA - Banjalučka Škola učenika u privredi, poznatija kao ŠUP, pod ovim nazivom od idućeg utorka odlazi u istoriju.

Odlukom Vlade Republike Srpske, koja je prije nekoliko dana objavljena u "Službenom glasniku Republike Srpske" ova srednja škola je dobila novi naziv -Politehnička škola Banjaluka. Odluka Vlade stupiće na snagu 18. avgusta, pa će od nove školske godine đaci ići u školu sa novim nazivom.

Iako je samo riječ o formalnom nazivu dosadašnje Škole učenika u privredi, koja će ostati i na istoj adresi – u ulici Nikole Pašića, na ovaj način mijenja se svojevrsni identitet škole koju većina Banjalučana, a uglavnom bivši đaci nazivaju "Šupara".

Škola učenika u privredi Banja Luka pod ovim nazivom radi od 1993. godine iako je osnovana je mnogo ranije i kroz istoriju mijenjala nazive, lokacije (objekte) i zanimanja koja je obrazovala. Danas škola obrazuje i vaspitava oko 600 učenika i zapošljava oko 60 radnika.

Škola ima dugu i uspješnu tradiciju u takmičenjima u okviru struka koje obrazuje i to na svim nivoima od lokalnog do državnog, a poznata je i po brojnim uspjesima sportskih sekcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana