Bijeljinski tetar pobjednik pozorišnog festivala „Ljubica” 

B.P.
Bijeljinski tetar pobjednik pozorišnog festivala „Ljubica” 

GRADIŠKA - Predstava  „Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić” Gradskog pozorišta Semberija”,  pobjednik je Drugog festivala pozorišta Republike Srpske „Ljubica”.

Žiri publike izabrao je kao pobjednika predstavu “Kauboji” Pozorište Prijedor. Najbolja glumica je Bojana Milanović za ulogu Sofke , a najbolji glumac je Ljubiša Savanović za rolu u predstavi “Istina”.

Podsjećamo, Festival pozorišta Republike Srpske „Ljubica”, održan je drugu godinu za redom u znak sjećanja na prvu profesionalnu glumicu BiH – Ljubicu Stefanović Lazić, koja je rodom iz Gradiške, a trajao je od 20. do 25. maja 2024. godine u Kulturnom centru Gradiška. 

Festival je otvorila, premijera predstave „  Povratak” Gradskog pozorišta Gradiška, koju je izveo glumac Zlatan Vidović, a režirao Gvozden Đurić.

Pored domaćina, Gradskog pozorišta Gradiška u takmičarskom dijelu ovogodišnjeg Festivala  učestvovali su Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom “Čelične magnolije”“, Gradsko pozorište Jazavac iz Banjaluke sa predstavom “Istina”,  Gradsko pozorište Semberije sa predstavom „Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić” i Pozorište Prijedor sa predstavom “Kauboji” je odigrana posljednje večeri takmičarskog dijela festivala.

Predstava „Dečije povrede” u izvođenju beogradskih glumaca Vuka Kostića i Slobode Mićalović odigrana je posljednje večeri festivala u čast nagrađenih .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana