Ulaznice za predstave “Pinokio” i “Orlovi rano lete” rasprodate

D. K.
Ulaznice za predstave “Pinokio” i “Orlovi rano lete” rasprodate

Beograd - Uspješna saradnja i razmjena pozorišnih ostvarenja dva teatra za djecu - Malog pozorišta “Duško Radović” iz Srbije i Dječijeg pozorišta Republike Srpske nastavlja se i ove godine.

 U okviru, sada već tradicionalne manifestacije, pod nazivom “Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu” Dječije pozorište Republike Srpske će danas i sutra u Malom pozorištu “Duško Radović” beogradskoj publici predstaviti svoje dvije predstave “Pinokio” i “Orlovi rano lete”.

- Ulaznice za sve predstave su rasprodate - poručuju iz Dječijeg pozorišta RS.

“Pinokio” je namijenjen najmlađoj pozorišnoj publici vrtićkog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Dramatizaciju i režiju potpisuje poznati bugarski reditelj Slavčo Malenov, a scenografiju i lutke Vasil Rokomanov. Uloge u predstavi tumače Božana Bijelić, Duško Mazalica, Aleksandra Spasojević, Saša Terzić, Željko Milićević, Aleksandar Blanić i Svjetlana Andrić.

Sa ovom predstavom Dječije pozorište Republike Srpske imalo je čast da učestvuje i osvoji nagrade na više međunarodnih festivala od kojih su najznačajnije: Gran pri za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici i Gran pri na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Predstava “Orlovi rano lete” namijenjena je djeci starijoj od 10 godina, kao i mladima i odraslima koji su uživali u istoimenom romanu Branka Ćopića. Autorka dramatizacije je Milica Piletić, a reditelj Jug Radivojević. Pored glumaca ansambla DPRS: Duška Mazalice, Dragana Vučića, Đurđe Vukašinović, Aleksandra Blanića, Đorđa Jankovića, Slobodana Perišića, Željka Milićevića, Saše Terzića, Dragana Banjca, Ane Anđelić i Božane Bijelić, uloge su povjerene i mladim glumcima Ivanu Perkoviću i Marku Nedeljkoviću. Predstava je premijerno izvedena 11. decembra prošle godine i odlično primljena od banjalučke publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana