Rasprodate ulaznice za Kusturičin film Na mliječnom putu

Srna
Rasprodate ulaznice za Kusturičin film Na mliječnom putu

Beograd - U rekordnom roku rasprodate su ulaznice za film "Na mliječnom putu" Emira Kusturice, koji će 24. februara u Beogradu otvoriti Međunarodni filmski festival - FEST.

Dugoočekivano ostvarenje čuvenog reditelja konačno stiže pred beogradsku publiku, i to upravo na predstojećem FEST-u - saopštio je Cebef, organizator FEST-a.


Rad na filmu trajao je tri godine, ekipa je sa prekidima snimala ukupno 50 nedjelja, bilo je angažovano 5.000 statista, izvedeno 800 eksplozija.

U filmu glavnu ulogu tumači Monika Beluči, koja će se pokloniti beogradskoj publici 24. februara.

Osim Belučijeve, uloge u filmu tumače i Sloboda Mićalović, Predrag Manojlović, kao i Kusturica, koji je, premda već ima glumačkog iskustva, prvi put na sebe preuzeo i glavnu mušku ulogu.

Film je inspirisan Kusturičinim segmentom iz omnibusa "Razgovori sa Bogovima", koji je prikazan na 43. FEST-u.

Priča je podijeljena na tri dijela i prati određene kritične periode u životu jednog čovjeka i njegove zemlje - težak period rata, period procvata kada se zaljubljuje u ženu koja je spremna da žrtvuje sve za njega, i njegovi posljednji dani kada se osvrće na svoju turbulentnu prošlost.

"Ovo je priča o moralu, vjeri i uvjerenju, što je danas zaboravljena kategorija," izjavio je ranije Kusturica.

Film "Na mliječnom putu" premijerno je prikazan u takmičarskom programu festivala u Veneciji, gdje je dobio "Mladog zlatnog lava", a na beogradskom FEST-u će biti prikazan van konkurencije.

Veliko interesovanje vlada i za ostvarenja "Mančester na moru" Keneta Lonergana, "Kraljica Španije" Fernanda Truebe, "Tišina" Martina Skorsezea, "Džeki" Pabla Lorena, "Paterson" Džima Džarmuša, "Ona" Pola Ferhofena, "Tajni zapis" Džima Šeridena i "Noćne zvijeri" Toma Forda.

FEST će biti održan od 24. februara do 5. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana