Promovisan roman “Davno ispričane priče” Branka Jovičića

Srna
Promovisan roman “Davno ispričane priče” Branka Jovičića

BROD - U Brodu je promovisan roman “Davno ispričane priče” autora Branka Jovičića, koji je nagrađen na književnom konkursu “Zlatna sova” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

“Ideja za pisanje knjige je nastala kada sam imao 14 godina, iz pitanja zašto čovjek ide u rat? I u tom razmišljanju došao sam do zaključka da nijedan čovjek ne ide u rat zašto što misli da radi nešto loše, da bi nekoga ubio ili naudio, već misli da radi nešto dobro”, rekao je Jovičić na promociji romana u Brodu.

Zašto su priče mračne, on je naveo da je to objašnjeno u pogovoru knjige, budući da je rat mračan.

Jovičić je dobitnik treće književne nagrade “Zlatna sova” za najbolji neobjavljeni roman u 2020. godini.

Na promociji su učestvovali i portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dejan Kerleta, te profesori Teodor Trifunović i Bojana Šašlić.

Krleta je rekao da je ova knjiga objavljena 2020. godine, ali je zbog epidemije bila ostavljena po strani.

“Tek su se sada stekli uslovi da radimo promocije. Nagrada žZlatna sovaž u svijetu književnosti je prepoznata i ne može se tek tako osvojiti, ako nemate kvalitet. Branko je pokazao da ima taj kvalitet”, rekao je Kerleta.

Prema njegovim riječima, roman “Davno ispričane priče” je prva knjiga Jovičića koji se izdvojio među ostalim dostavljenim na raspisani nagradni konkurs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana