Ovogodišnji Kan bi mogao biti pun dugoočekivanih ostvarenja

Srna
Ovogodišnji Kan bi mogao biti pun dugoočekivanih ostvarenja

KAN - Kanski filmski festival, koji će ove godine biti održan u julu zbog pandemije virusa korona, mogao bi imati izuzetno zanimljivu zvaničnu konkurenciju prepunu dugoočekivanih ostvarenja poput projekata Toma Henksa i Paola Sorentina.

Filmski portali navode da bi Sorentinov film "Božija ruka" mogao imati premijeru na ovogodišnjem Kanu, kao i film o kralju rokenrola Elvisu Presliju sa Tomom Henksom.

Postoji šansa i da film kanskog laureata Australijanke Džejn Kempion "Moć psa" bude prikazan u Kanu.

Među potencijalnim kandidatima je film Džoela Koena "Magbet", rađen prema čuvenoj drami Vilijama Šekspira, a u kojem lik glavnog junaka tumači holivudska zvijezda Denzel Vošington.

Postoji šansa i da film Mikelea Plačida "Karavađova sjena", sa Izabel Iper i Rikardom Skamarčom, dobije premijeru u Kanu.

Ako postprodukcije budu na vrijeme završene, kao mogući kanski pretendenti navode se i Izraelac Ari Forman sa filmom "Gdje je Ana Frank?", Iranac Asgar Farhadi sa "Herojem", te čuveni kineski sineasta Džang Jimou sa ostvarenjem "Slijepa ulica".

Film Vesa Andersona "Francuska depeša" odavno je najavljen za Kan, a tu je i čuveni britanski glumac i autor Kenet Brana sa filmom "Belfast".

Filmski portali predviđaju da je u programu ovogodišnjeg Kana nesporno učešće kanskog laureta Nanija Moretija sa ostvarenjem "Tri priče".

Ovogodišnji Kanski festival biće održan od 6. do 17. jula, a spisak filmova koji će biti u konkurenciji u svim festivalskim programima biće poznat početkom juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana