Овогодишњи Кан би могао бити пун дугоочекиваних остварења

Срна
Овогодишњи Кан би могао бити пун дугоочекиваних остварења

КАН - Кански филмски фестивал, који ће ове године бити одржан у јулу због пандемије вируса корона, могао би имати изузетно занимљиву званичну конкуренцију препуну дугоочекиваних остварења попут пројеката Тома Хенкса и Паола Сорентина.

Филмски портали наводе да би Сорентинов филм "Божија рука" могао имати премијеру на овогодишњем Кану, као и филм о краљу рокенрола Елвису Преслију са Томом Хенксом.

Постоји шанса и да филм канског лауреата Аустралијанке Џејн Кемпион "Моћ пса" буде приказан у Кану.

Међу потенцијалним кандидатима је филм Џоела Коена "Магбет", рађен према чувеној драми Вилијама Шекспира, а у којем лик главног јунака тумачи холивудска звијезда Дензел Вошингтон.

Постоји шанса и да филм Микелеа Плачида "Каравађова сјена", са Изабел Ипер и Рикардом Скамарчом, добије премијеру у Кану.

Ако постпродукције буду на вријеме завршене, као могући кански претенденти наводе се и Израелац Ари Форман са филмом "Гдје је Ана Франк?", Иранац Асгар Фархади са "Херојем", те чувени кинески синеаста Џанг Јимоу са остварењем "Слијепа улица".

Филм Веса Андерсона "Француска депеша" одавно је најављен за Кан, а ту је и чувени британски глумац и аутор Кенет Брана са филмом "Белфаст".

Филмски портали предвиђају да је у програму овогодишњег Кана неспорно учешће канског лаурета Нанија Моретија са остварењем "Три приче".

Овогодишњи Кански фестивал биће одржан од 6. до 17. јула, а списак филмова који ће бити у конкуренцији у свим фестивалским програмима биће познат почетком јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана