„Nušićev optimalan broj“ recept za uspjeh

Ratomir Mijanović
„Nušićev optimalan broj“ recept za uspjeh

Trebinje - „Nušićev optimalan broj“, koprodukcijski projekat Pozorišta „Maska“ iz Šapca i Kulturne scene „Male stvari“ iz Trebinja najbolja je predstava 12. InterdiFesta Dani malih stvari „Trebinje 2017“.

Svečano zatvaranje i proglašenje pobjednika održano je u četvrtak uveče.

Prema odluci stručnog žirija za najbolju glumicu festivala proglašena je Slađana Zrnić, koja je na festivalu učestvovala igrajući u predstavi „Malo blago“ Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke. U ovom komadu sa Zrnićevom igraju Nataša Ivančević i Belinda Božičković. Najbolji glumac festivala je Ivan Tomašević iz šabačke Scene „Maska“, koji je na festivalu igrao u predstavi „Nušićev optimalan broj“.

Tomašević je autor teksta i reditelj ove predstave u kojoj tumači lik slavnog komediografa Branislava Nušića. Različite likove iz Nušićevih komedija u ovom komadu tumače Aneta Tomašević iz Šapca i trebinjski glumac Željko Milošević.

- Pozorišni festival mnogo znači za jedan grad. Entuzijazam ljudi koji su se okupili oko stvaranja pozorišta i ovog festivala je veliki i trebalo bi ga podržati. Samim tim je ova nagrada velika čast za onoga ko je dobije - rekao je Tomašević.

Umjetnički direktor festivala Željko Milošević ističe da je festival protekao onako kako su planirali što se tiče organizacije.

- Imali smo četiri dobre festivalske večeri, tokom kojih su odigrane četiri predstave i dvije monodrame. Ovakav festival je zaista potreban Trebinju i zahvalan sam svima koji su pomogli da se održi i vidimo se sljedeće godine na 13. „Danima malih stvari“ - kazao je Milošević.

Specijalna nagrada pripala je mladoj glumici Eni Radovanović iz Kruševca, koja je zatvorila festival monodramom „Da sam ja pozorište“.

Iste večeri glumica Monika Romić iz Beograda izvela je monodramu „Život je loto“. Festival je okupio dramske umjetnike iz Beograda, Kruševca, Šapca, Banjaluke i Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana