Muzičko putovanje sa Viva voksom

Srna
Muzičko putovanje sa Viva voksom

Bijeljina - Hor "Viva voks" iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, održaće 25. marta koncert u Bijeljini.

Kao i obično kada je u pitanju nastup ovog hora, očekuje se velika posjeta, pa su ulaznice već u prodaji na biletarnici Centra za kulturu "Semberija", koji je i organizator ovog događaja.

Hor "Viva voks" postoji od 9. maja 2005. godine, a četiri godine kasnije u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje. Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine UN povodom proslave Pravoslavne nove godine 14. januara 2013, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora Srbije pred cijelim svijetom. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, "Viva voks" se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast. Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred brojnim državnim funkcionerima Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana