Muzej Hercegovine: Ljudi, život i pejzaž kao inspiracija

R. Mi.
Muzej Hercegovine: Ljudi, život i pejzaž kao inspiracija

Trebinje - Izložba fotografija “Foto BiH 2019”, na kojoj je predstavljeno 112 fotografija autora iz cijele BiH i Republike Srpske, otvorena je u Muzeju Hercegovine.

Fotografije za izložbu, koju trebinjski Foto-kino klub priređuje u okviru Dana fotografije, izabrao je majstor fotografije u Asocijaciji za umjetničku fotografiju BiH Dragan Prole.

Predsjednik trebinjskog Foto-kino kluba Slavenko Vukasović rekao je da je zanimljivo da je i ove godine prvonagrađeni autor u kategoriji crno-bijele fotografije član ovog kluba Dušan Vuković, koji niže nagrade i na prestižnim međunarodnim izložbama.

- Selektor Prole je od oko 800 fotografija izabrao 112 najboljih. Svake godine su sve bolje fotografije, a posebno nam je drago što je prva nagrada pripala našem članu - kazao je Vukasović.

On je istakao da je ove godine više crno-bijelih fotografija od onih u boji jer svaki umjetnički fotograf na taj način prikazuje oblik, sjenku, svjetlo...

Autor pobjedničke crno-bijele fotografije Dušan Vuković istakao je u živom javljanju iz Danske, gdje živi, da mu je “Vučja staza” - kako je nazvao fotografiju, jedna od omiljenih.

- Nisam očekivao nagradu, pa mi je još draže što sam je osvojio - naveo je Vuković.

Dominantne teme na fotografijama su ljudi, pejzaži, arhitektura, život...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana