Музеј Херцеговине: Људи, живот и пејзаж као инспирација

Р. Ми.
Музеј Херцеговине: Људи, живот и пејзаж као инспирација

Требиње - Изложба фотографија “Фото БиХ 2019”, на којој је представљено 112 фотографија аутора из цијеле БиХ и Републике Српске, отворена је у Музеју Херцеговине.

Фотографије за изложбу, коју требињски Фото-кино клуб приређује у оквиру Дана фотографије, изабрао је мајстор фотографије у Асоцијацији за умјетничку фотографију БиХ Драган Проле.

Предсједник требињског Фото-кино клуба Славенко Вукасовић рекао је да је занимљиво да је и ове године првонаграђени аутор у категорији црно-бијеле фотографије члан овог клуба Душан Вуковић, који ниже награде и на престижним међународним изложбама.

- Селектор Проле је од око 800 фотографија изабрао 112 најбољих. Сваке године су све боље фотографије, а посебно нам је драго што је прва награда припала нашем члану - казао је Вукасовић.

Он је истакао да је ове године више црно-бијелих фотографија од оних у боји јер сваки умјетнички фотограф на тај начин приказује облик, сјенку, свјетло...

Аутор побједничке црно-бијеле фотографије Душан Вуковић истакао је у живом јављању из Данске, гдје живи, да му је “Вучја стаза” - како је назвао фотографију, једна од омиљених.

- Нисам очекивао награду, па ми је још драже што сам је освојио - навео је Вуковић.

Доминантне теме на фотографијама су људи, пејзажи, архитектура, живот...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана